Zou houd jij je apparaten thuis in optima forma

Elk huishouden heeft wel meerdere apparaten van een koffiezetapparaat tot een magnetron. Van een oven tot een kookplaat. Misschien heb je een oud tosti-ijzer dat je niet meer gebruikt om vies is. Nou gelukkig ben je hier op het juiste adres. Want in dit artikel leer je niet alleen hoe je dit makkelijk kunt schoonmaken, maar ook hoe je dit het snelste kan doen.

Laten we beginnen.

Een koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat is voor sommige een heilig apparaat. Zonder apparaat is de rest van de dag een grote sleur. Daarom is het belangrijk dat je ook dit apparaat goed onderhoudt.

Je reinigt een koffiezetapparaat in een mum van tijd met koffiezetapparaat ontkalker. Het is een kwestie van één keer doorspoelen en voilà.

De oven en magnetron

Ovens en magnetrons staan er bekend om dat ze vaak vies zijn. Vooral in studentenhuizen zie je dit vaak terugkomen. Gelukkig hoeft het reinigen van deze apparatuur helemaal niet lastig te zijn. Sterker nog: je kan deze apparaten praktisch schoonmaken zonder dat je ze hoeft aan te raken.

En dat zonder chemicaliën!

Hoe doe je dit?

Verwarm de oven tot 250 graden Celsius.

Vul de ovenschaal met water en laat er een kopje baking soda in oplossen. Voeg er wat citroensap aan toe en je bent bijna klaar. Laat het een uur op deze temperatuur draaien en je oven is zo fris als het maar zijn kan.

Tosti-ijzer

Doop vervolgens een schone theedoek in wat gekookt water en leg hem in een koud tosti-ijzer met de klep dicht. Laat de doek vijf tot tien minuten liggen. Alle aangekoekte resten zijn nu losgeweekt en zijn makkelijk te verwijderen met een keukendoekje.

Zo zie je maar weer hoe makkelijk schoonmaken kan zijn.