Zo kun jij lampen combineren in je huis

Lampen zorgen voor een groot wooncomfort. Je creëert veiligheid, sfeer, je verlicht donkere ruimtes en meer. Je kunt veel met elkaar combineren en je kunt blijven veranderen. Zo kun je je huis elke keer weer als nieuw inrichten en blijft het toch je vertrouwde omgeving! Je kunt spelen en erachter komen welke kleuren en lampen je wel en niet fijn vindt in bepaalde ruimtes.

Welke verlichting kies je?

Voordat je het soort licht kiest die je wilt hebben in je huis, is het maken van een lichtplan handig. Je kunt diverse soorten lichtplannen vinden online en er een uitkiezen die het beste overkomt. Je kunt het lichtplan toepassen op iedere ruimte in je his. Behalve sfeerverlichting, is basisverlichting en praktische verlichting iets wat ieder huis nodig heeft. Je kan niet in iedere ruimte dezelfde soort verlichting toepassen. Denk eens aan goed, fel licht in de keuken wanneer je bezig bent met koken of wanneer je je opmaakt in de badkamer. Dit felle licht heb je niet nodig in de woonkamer wanneer je een film kijkt of in je slaapkamer wanneer je een boek leest.

Hoe combineer je kleuren met elkaar?

Er zijn veel kleuren waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld groene lampen met paars of goud. Per persoon verschilt het hoe je dit het beste combineert met elkaar. Natuurlijk zitten er een aantal regels verbonden binnen de interieur wereld, maar uiteindelijk is het gevoel wat jij erbij krijgt het belangrijkst. Dan kan het zomaar zijn dat je huis niet helemaal interieur proof is, maar dat maakt niks uit. Er zijn verschillende soorten lampen die je kunt combineren met verschillende kleuren. Denk eens aan een vloerlamp in de woonkamer met een gouden kleur en een tafellamp bij je nachtkastje met een gele kleur.