Wat doet een EPC contractor eigenlijk?

In deze blog gaan we je vertellen wat een EPC contractor eigenlijk doet. In industriële sectoren zoals gas- en oliewinning of bijvoorbeeld productiefabrieken is de EPC contractor een belangrijke schakel, maar daarbuiten zijn deze partijen niet zo bekend. We hopen daar met deze blog een beetje verandering in te kunnen brengen. Lees dus vooral snel verder, wellicht steek je er nog iets van op!

De EPC contractor

We beginnen met het ontleden van EPC contractor. De E staat voor engineering. Dit is het ontwerpen van een product, vaak een (onder deel van een) machine of apparaat dat in de industrie van de klant gebruikt wordt of benodigd is. Er wordt in deze fase rekening gehouden de eisen en wensen van de klant. De P staat vervolgens voor procurement. De benodigde materialen die in de engineering fase zijn bepaald worden dan gezocht en aangekocht. Wanneer die materialen er zijn volgt de C fase, construction. Nu wordt het ontworpen product met de geprocureerde materialen in elkaar gezet. Wanneer dit is afgerond wordt het product opgeleverd aan de klant.

De contractor

Contractor is eigenlijk een duur woord voor aannemer. Het EPC proces wordt door zo’n aannemer uit handen genomen van de klant. Dit wordt zo gedaan omdat de klant vaak zelf niet over de kennis en vaardigheden beschikt om het product te ontwikkelen. Daarom wordt dit uitbesteed aan een zogeheten EPC contractor!

Helemaal bij

We hopen dat je nu helemaal bij bent en goed begrijpt wat een EPC contractor nu precies is en doet. Werk je niet in een specifieke industriële sector, dan krijg je waarschijnlijk nooit te maken met een EPC contractor. Doe je dat wel, dan wist je waarschijnlijk al wat het was. Desalniettemin hopen we dat je er iets van hebt opgestoken en dat je deze blog ook een beetje leuk vond om te lezen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*