Waar moet je op letten bij het huren van een woning?

Wil je een nieuwe woning huren? Of misschien een kamer voor in je studententijd? Dan is dat een behoorlijke stap en moet je veel regelen. Van verzekering tot inrichting van je nieuwe stulpje. Al genoeg zorgen aan je hoofd. Daarom leggen we hieronder uit waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een huurwoning, dan ben je goed voorbereid en loop je niet straks tegen eerder onbekende problemen aan. We zetten het op een rijtje voor.

Inclusieve huurprijs

Ten eerste is het altijd handig om de prijs van de woning te berekenen inclusief gas, water en elektriciteit. Alle huurprijzen online zijn exclusief de nutskosten beschreven en daardoor lijken de woningen goedkoper, dan dat ze daadwerkelijk in gebruik zijn. Zo kan een oud huis met een lagere prijs dan een modern huis uiteindelijk toch duurder uitvallen. Oude huizen gebruiken namelijk veel meer warmte en dat kost jouw geld. Goed om daar op te letten dus.

Gemeentebelasting

Bepaal in welke stad en in welke buurt je wilt gaan zoeken. Huurwoningen Den Haag zijn wellicht wat duurder dan huurwoningen in Deventer. Dit vanwege de populariteit van de grote steden. Hoe hoger de vraag hoe hoger de prijs natuurlijk. Is het voor jou echt nodig om in de stad te wonen, of is iets buiten de stad ook een optie? Het is slim om de hoogte van de gemeentebelastingen te checken voordat je in die gemeente gaat wonen. Die kunnen namelijk ook oplopen en verschillen behoorlijk per gemeente. Soms is het daardoor waard om net in de gemeente Voorburg te gaan wonen in plaats van in Den Haag. Zo ben je toch in de buurt, maar wel een stuk goedkoper uit. Allemaal overwegingen om mee te nemen in jouw zoektocht. We wensen je alvast veel succes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*