Vind de beste zorgverzekering voor jou

Iedereen die in Nederland woont moet minimaal basis verzekerd zijn als het om de gezondheidsverzekering gaat. Met de basispremie van ongeveer 100 euro per maand ben je op deze manier gedekt voor alles van ziekte tot ongelukken. Als minder dan 30.000 euro verdient heb je recht op zorgtoeslag, maar ook dan moet je je eigen zorgverzekering kiezen en afsluiten. Ben je bezig met een zorgverzekering kiezen, hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

Je eigen risico

Hoewel er ook al verplicht minimaal eigen risico is, kan je er ook voor kiezen om extra eigen risico te nemen. Zo wordt je maanpremie een stuk lager, en als je uiteindelijk geen gebruikt maakt van je verzekering kan het een hoop schelen. Natuurlijk blijft het wel een risico, een ongeluk zit in een klein hoekje. Indien je wel gebruikt maakt van je zorgverzekering kunnen je kosten dan wel een stuk hoger uitkomen

Tandartsverzekering

Hoewel vrijwel alle zorg standaard wordt vergoed ligt het net wat anders bij de tandarts. Je moet hier namelijk speciaal een extra pakket voor nemen. Gezien de meeste mensen toch wel elk jaar naar de tandarts gaan is het snel de moeite waard. Heb je vaak last van je gebit, of heb je wel eens gaatjes, dan is het absoluut een must have.

Geld besparen op je verzekering 

Elke zorgverzekering biedt ook een goedkope verzekering aan. Als je de goedkoopste zorgverzekering wilt kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de naturapolis. Maak alleen gebruik van een goedkope zorgverzekering als je nooit ergens last van hebt.