Verschillen in verzekering tussen automerken

Autoverzekeringen verschillen in de hoogte van de premies door een aantal verschillende factoren. Één factor hierin is het automerk van je auto. Wanneer je een Tesla auto bezit, dan betaal je vaak een veel hogere premie dan wanneer je een Kia zou bezitten. Ook kan naast het merk de kleur van je auto bijdragen aan de hoogte van de te betalen premie. Dit komt doordat donkere auto’s minder goed zichtbaar zijn, waardoor er een grotere kans bestaat op aanrijdingen. De hoogte van de premie wordt altijd bepaald door verschillende statistieken. Hoe hoger het risico bestaat op schade, hoe hoger de premie ligt. Zo wordt er door autoverzekeraars niet alleen gekeken naar het vermogen en gewicht maar ook naar het schadeverleden van het type auto. De meest gestolen auto in Nederland is volgens de statistieken een Volkswagen Golf. Hierdoor betaal je vaak een hogere premie wanneer je in een Volkswagen Golf rijdt.

Autoverzekeringen voor Tesla-rijders

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de hogere premies die gelden voor Tesla-rijders. Gemiddeld gezien claimen zij meer schade dan bestuurders van andere automerken. Vermoedelijk komt dit doordat men te veel terugvalt op de aanwezige hulpmiddelen waardoor de bestuurder vaak te laat is wanneer onverwachts ingegrepen dient te worden en er meer ongelukken gebeuren. Bovendien zijn de reparatiekosten van Tesla’s een stuk hoger gezien de technische complexiteit van deze auto’s waardoor premies hoger liggen.

Je verzekering bij de merkdealer of elders afsluiten?

Een autoverzekering direct bij de merkdealer afsluiten, brengt vaak hogere premiekosten met zich meer dan wanneer je elders een vergelijkbare autoverzekering afsluit met gelijke dekkingen. Daarnaast zullen de verzekeraars van de merkdealers je altijd naar de merkdealer sturen wanneer er reparatie aan je auto nodig is en betaal je vaak tot 500 euro eigen risico wanneer je je reparatie ergens anders zou willen laten uitvoeren. Daarnaast is het lastig om objectief advies te verkrijgen in welke autoverzekering daadwerkelijk nodig is voor jouw situatie. Om deze redenen is het aan te raden, online op vergelijkingswebsites te kijken zodat je objectief een duidelijk overzicht verschaft met verzekeringen en premies die passen bij jouw persoonlijke situatie. Je autoverzekering vergelijken kan volledig onafhankelijk via autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl. Zij zijn dus geen onderdeel van een bepaalde verzekeraar.