Vereffenen nalatenschap? Handige tips

Lexprience

Vereffenen nalatenschap: hoe doe je dat nu op de juiste manier? Er komt vaak heel wat bij kijken en het is soms lastig om de erfenis eerlijk te verdelen. Het komt vaak voor dat meerdere erfgenamen graag een bepaald pronkstuk willen hebben. In één op de drie families ontstaat er zelfs ruzie bij het verdelen van het nalatenschap. Wij geven je daarom enkele tips in dit artikel.

Tip 1: Betrek alle erfgenamen erbij

vereffenen nalatenschap

Het is aan te raden om alle erfgenamen te betrekken bij het verdelen van het nalatenschap. Ga met elkaar in gesprek en laat iedereen zijn of haar wensen voorleggen. Soms kom je er dan onderling al uit. Als dat niet lukt, kun je ervoor kiezen om bepaalde erfstukken onderling te veilen of hierom te loten.

Tip 2: Stel een leider aan

Bij het verdelen van de erfenis kan het enorm helpen om een leider aan te stellen. Deze persoon neemt de verantwoording op zich om alle erfstukken eerlijk te verdelen. Dit zorgt voor orde in de chaos en het kan ruzies voorkomen. Je kunt het beste een leider aanwijzen die geen erfgenaam is. Deze persoon heeft dan geen persoonlijk belang bij het verdelen van de erfenis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*