Tips voor het verkopen van je auto

Wie een auto bezit maar toe is aan een nieuw exemplaar, heeft vast wel eens nagedacht aan het verkopen van zijn of haar auto. Momenteel is dit een zeer goed moment aangezien de verkoop van occasions zoals Mercedes Benz occasions ontzettend in de lift zit. Dit komt omdat het Coronavirus heeft gezorgd voor een economische terugslag en de aanlevering van nieuwe auto’s beperkt is. In deze blog vindt je een aantal tips als je van plan bent je auto te gaan verkopen.

Goede staat

Als je zelf iets tweedehands koopt wil je toch ook dat een product zich in goede staat bevindt? Dit is in de automarkt niet anders. Potentiele kopers hebben niet altijd verstand van auto’s, maar een schone auto met een nette uitstraling is voor iedereen zichtbaar. Dit is dan ook prioriteit voor de verkoop van je auto. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat de staat van de auto goed is. Potentiele kopers zullen waarschijnlijk een testrit maken en je auto verkoopt dan niet als deze tijdens de rit al gebreken vertoond. Een onderhoudsbeurt voor de verkoop is daarom aan te raden.

Waarde van je auto

Je wil je auto natuurlijk verkopen voor zoveel mogelijk geld. Voor verkopers is het vaak lastig om een ankerprijs te bepalen voor hun auto. Als je zelf geen verstand hebt van auto’s zijn er dan een aantal dingen die je kunt doen. Door online te zoeken naar het aanbod van occasions in de soort van jouw auto kun je al een aardig beeld krijgen van wat deze ongeveer waard zou moeten zijn. Echter zit er veel verschil tussen auto’s en kun je daarom ook het advies van een onafhankelijk bedrijf vragen zodat je auto getaxeerd kan worden. Belangrijke pijlers voor de vraagprijs zijn de staat van de auto en hoe oud de auto is. Maar ook het merk heeft veel invloed, voor een Opel betalen mensen bijvoorbeeld over het algemeen al minder dan wanneer je een Volvo verkoopt.

Zelf verkopen of een externe partij

Tot slot is een grote afweging die je moet maken of je zelf de auto verkoopt of die door een dealer laat doen. Als je dit zelf doet moet je rekening houden met een aantrekkelijke advertentie met recente foto’s. Een opkoper van auto’s kan ook jouw auto verkopen. Dit gaat vaak sneller dan wanneer je dit zelf moet doen. Hierbij krijg je over het algemeen wel minder geld voor je auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *