Tips voor een koele slaapkamer

De zomer is heerlijk! ‘s Avonds buiten zitten, de zon die al vroeg opkomt en de vogeltjes die fluiten. Niet voor niets voelen we ons in de zomer een stuk energieker. Maar naast de vervelende vliegjes hebben deze warme dagen wel een ander nadeel: niet kunnen slapen door de warmte. Heb jij ook dat je ‘s avonds gewoon niet in slaap kunt komen, omdat het maar niet afkoelt? Deze tips helpen jou om lekker in slaap te vallen.

Afkoelen onder de douche

Het is een goed idee om even af te koelen voor het slapengaan. En waar kan dat beter dan onder de douche? Kies wel voor een warme, of in ieder geval, lauwe douche. Op deze manier is de overgang naar de warmte buiten de badkamer minder groot. 

Materiaal maakt het verschil

Bepaalde stoffen ademen een stuk beter dan anderen. Kies bijvoorbeeld voor een pyjama van satijn, dit is heerlijk luchtig. Ook modal is een perfecte stof voor warme dagen. Dit is een stof met dezelfde eigenschappen als katoen, maar is veel luchtiger en kan tot 60% meer vocht opnemen. Ook voor je dekbed is satijn een goede optie. En nog een laatste voordeel, van satijn wordt je huid en haar heerlijk zacht!

Ramen dichthouden

Wil je jouw ramen openzetten om het even te laten luchten? Dat is toch niet zo’n goed plan! De warmte komt zo namelijk alleen maar meer binnen. Hou ook de gordijnen overdag gesloten zodat je het zonlicht blokkeert. Zodra de zon verdwijnt en het koeler wordt, kunnen de ramen weer open.

Airco

En natuurlijk de meest voordehandliggende maar ook effectiefste: de airco. Deze luchtkoeler zorgt ervoor dat jouw slaapkamer op de temperatuur is die jij prettig vindt. Warme lucht wordt afgevoerd en omgezet naar koude lucht. Heb je geen airco? Dan kun je ook een ventilator gebruiken en daar een flesje met ijswater voorzetten.