Rondreizen voor hen die alles willen meemaken

Je bevindt je in een ander land, dan wil je toch meer zien dat het uitzicht vanaf je hotelkamer? Boek een rondreis voor een vakantie van formaat. Je bezoekt de mooiste plaatsen en geniet van alle bezienswaardigheden. Maak de rondreis met het gezelschap dat jou het meest aanspreekt. Je kunt op pad gaan met wildvreemden, met vrienden, familie of alleen. Rondreizen doe je ver weg en dichtbij, met een touringcar, het vliegtuig, de auto, zoals jij het wenst. Het aanbod in rondreizen is divers en enorm en op een reis blog vind je genoeg inspiratie.

Rondje om de wereld

Een touringcar wordt vaak ingezet tijdens rondreizen. Je reist zelfstandig met het vliegtuig of de auto naar je vakantiebestemming en bezoekt bezienswaardigheden per touringcar. Deze vakanties vind je in de reisgidsen terug als excursiereis. Zo kun je in Europa bijvoorbeeld een autorondreis boeken naar Scandinavië waarbij je drie landen bezoekt. Of trek je liever twee weken door Canada of Amerika? Tijdens rondreizen in Afrika bezoek je de Nationale Parken waar je neushoorns, leeuwen en olifanten tegen het lijf kan lopen.

Privé rondreizen

Het is goed mogelijk dat je reizen in groepsverband niet als ideale vakantie ziet. Toch kan het prettig zijn als een reisorganisatie de hoogtepunten van een reis bepaalt, je accommodatie reserveert en excursies regelt. Dat is geen probleem, er zijn ook voldoende privé rondreizen samengesteld. Je kunt dan rondreizen met reisgenoten die je zelf kiest. Samen ga je het avontuur tegemoet op reizen met welsprekende namen als ‘Land van de Maharadja’s’ in India en ‘Het Rijk van de Draak’ in China.

Daarnaast kan je ook overwegen om zelf een rondreis uit te stippelen. Er zijn genoeg landen die je makkelijk met de auto kan verkennen. Een vakantie Israël kan je bijvoorbeeld prima met de auto doen. Er zijn genoeg plekken waar je een auto kunt huren en de afstanden zijn relatief klein.

Met de familie

Speciale familie rondreizen zijn ideaal wanneer er kinderen mee op reis gaan. Het reistempo ligt wat lager, maar je bezoekt nog steeds de belangrijkste en indrukwekkendste plekken in de regio. En je zult zien dat er bij het uitzoeken van excursies en ontspanningsmogelijkheden rekening is gehouden met de wensen en interesses van kinderen.

Bijzondere rondreizen

Het is een hele uitgave, maar wel een enorme belevenis, zes Afrikaanse landen doorkruisen per slaaptrein. Of boek een rondreis Antarctica waar je de kans loopt oog in oog te staan met vinvissen, pinguïns en robben. In Frankrijk kun je een wijnreis maken. En wie een rondreis naar de Noordkaap boekt, mag een ontmoeting met de enige echte kerstman niet missen.