Populaire manieren om te betalen aan de pomp

Voor beginnende bestuurders is het vaak spannend om voor te gaan tanken bij de pomp. Moest er diesel of benzine in de auto? Wat is het verschil tussen Euro 95 en Euro 98. Op welke manieren kan je de benzine überhaupt afrekenen? Op die laatste vraag geven we in dit artikel antwoord. Veel leesplezier!

Wanneer je benzine wil afrekenen bij de pomp heb je tegenwoordig meerdere opties. 

Contact betalen

De oudste en meest bekende manier om te betalen. Simpelweg met papier of muntgeld bij de kassa. Deze manier was tot 10 jaar geleden de populairste manier maar er is een ware omslag gaande. Echter moet je wel genoeg contant geld op zak hebben want geldautomaten worden steeds zeldzamer. Daarnaast hebben tankstations vanwege het risico op een overval ook liever dat er niet contant betaald.

Betalen met je bankpas

Deze manier heeft tegenwoordig de voorkeur bij veel mensen. Bankpassen zijn universeel en je hebt ermee toegang tot een groot deel van je vermogen. Bovendien kan je op elk moment terug kijken wanneer je voor welk bedrag je getankt hebt om dit vervolgens aan de belastingdienst of je werkgever door te geven.

Betalen met een tankkaart

Deze kaart is meestal uitsluitend voor het betalen van benzine komt meestal met een handige korting. Een tankkaart aanvragen kan gemakkelijke online en is in veel gevallen ook gratis. Een populaire voorbeeld is de maes tankkaart welke in de benelux bruikbaar is.

Betalen met je mobiel

De nieuwste optie die steeds die steeds meer in opkomst is. Kijk van te voren wel of het tankstation waar je gaat tanken deze optie aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *