Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Als jij of je partner komt te overlijden, is de kans groot dat één van jullie overblijft met hoge financiële kosten. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is dan dus verstandig, aangezien er in dat geval een bepaald geld bedrag wordt uitgekeerd mocht iemand voor een bepaalde datum overlijden. Tijdens het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering komt er wel het één en ander bij kijken. De belangrijkste informatie hierover vind je in deze blog.

Wat is het precies?

Een overlijdensrisicoverzekering dekt financiële kosten als jij of je partner overleed voor de einddatum van de polis overleed. Er wordt dan bedrag uitgekeerd aan de begunstigde. Dit kan jouw partner zijn, maar ook bijvoorbeeld kinderen. De verzekerde is degene op wiens leven de verzekering is afgesloten. In sommige gevallen heb je zo’n verzekering nodig. Bijvoorbeeld als je een hypotheek afsluit. Ook als je kinderen hebt, kan zo’n verzekering verstandig zijn. Zoek uit hoe je er zou voorstaan als één van jullie overlijdt: kunnen de kosten dan nog opgebracht worden of kan je dan nog wel in het huis blijven wonen? Als je gezondheidssituatie slecht is, kun je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Wel is de premie dan vaak stukken hoger.

Soorten verzekeringen

Er bestaat niet maar één type overlijdensrisicoverzekering. Je kunt uit verschillende mogelijkheden kiezen:

  • Gelijkblijvende verzekering: het bedrag dat je maandelijks betaald blijft gelijk, net zoals het eventueel uit te keren bedrag. Heb je een aflossingsvrije hypotheek, dan is dit een verstandige keuze.
  • Annuïtair dalende verzekering: heb je een annuïteitenhypotheek? Dan is dit type overlijdensrisicoverzekering en verstandige keuze voor jou. Het verzekerde bedrag gaat iedere maand wat omlaag, terwijl de maandpremie gelijk blijft. Het verzekerde bedrag daalt met dezelfde snelheid als de hypotheekschuld. Zo betaal je niet te veel premie, maar ben je toch goed verzekerd.
  • Lineair dalende verzekering: het verzekerde bedrag daalt met een gelijk bedrag per maand. Dit is een slimme keuze als je een lineair dalende hypotheek hebt afgesloten.

Wil je graag meer weten over de overlijdensrisicoverzekering of ben je benieuwd naar wat de prijzen zijn? Op deze site vind je meer informatie en kun je ook alvast vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *