Onvergetelijke vakantie naar het prachtige Eilat

Naar-Israel-afreizen

Twee maanden terug ging ik samen met mijn beste vriendin op vakantie naar Eilat! We vonden het zo fantastisch dat we volgend jaar zeker weer terug gaan. De eerste fotoboeken zijn inmiddels ook al besteld, want deze vakantie wilden we voor eeuwig vastleggen!

Het paradijs in de woestijn

In het zuiden van Eilat ligt de Rode zee, en in het noorden de Negev-woestijn. Heel het jaar door zijn de temperaturen zeer aangenaam. De zon schijnt er in ieder geval altijd! Zelfs in de winter is de temperatuur van het water al 25 graden. Dit maakt het dan ook een populaire winterzon bestemming.

Boulevard, winkels, pretpark, excursies en meer

Wij hebben niet stil gezet tijdens onze vakantie in Eilat. En we hebben ons geen seconde verveelt! Als we niet over de gezellige wandelboulevard liepen, dan waren we wel in het onderwater observatorium of het overdekte winkelcentrum. Eilat heeft ook hartstikke leuk pretpark, en u kunt er prachtige bootexcursies boeken. Eigenlijk is alles teveel om op te noemen!

Zwemmen met dolfijnen bij het Dolphin Reef

Eilat heeft bovendien een prach-tig Dolphin Reef. Wij hebben hier heerlijk gezwommen, en zelfs gedoken met dolfijnen! Het was zo ontzettend bijzonder! Je mocht zelf een dolfijn vasthouden terwijl hij ging zwemmen. Dit gaf echt een kick, en dit zullen we nooit meer vergeten. Ook kregen we een kus op onze wang, hoe lief!

Ontdek de omgeving van Eilat

Niet alleen in Eilat, maar ook net buiten Eilat is veel te beleven. Wij hebben ervoor gekozen om een kameeltocht te doen, dit vonden we er heel erg bij horen, en het was een geslaagde dag. Twee dagen daarna hebben we een Jeepsafari gedaan, wat ook heel gaaf was! Op de andere dagen zijn we naar het natuurpark Timna geweest, en hebben we uiteraard de Dode Zee bezocht. We wilden ook nog op vakantie naar Jordanië om de stad Petra te bezoeken, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor.

Wilt u ook naar Israël op vakantie?

Zit u er over na te denken om op vakantie naar Israël te gaan? Of misschien wel om een rondreis door Israël te maken? Wij hebben onze reis geboekt via Oppenheim Travel, omdat ze bekend staan als de specialist van het Midden-Oosten. Tijdens het boeken van onze reis merkten we dat ze echt veel ervaring hebben. Bovendien bieden ze een fijne, en vooral persoonlijk service!