Mooi verven doe je zo!

Je hebt vast wel eens met een kwast in je hand gestaan. Of dit nu was op de basisschool tijdens het knutselen of bij het klussen in je nieuwe huis. Toch is het verven van een muur nog best een hele kunst, wat enige oefening vergt. Je wilt immers wel dat de verf er glad op komt te zitten, zonder strepen of vegen. Maar waar moet je precies op letten als je de verf zo mooi mogelijk op je muur wilt krijgen? Wij vertellen je er alles over!

Juiste kwasten

Voordat je begint met een muur verven, is het verstandig om eerst je kwasten eens even goed te controleren. Veel mensen bewaren kwasten voor een lange tijd, waardoor deze op een gegeven moment niet goed meer zijn. Het is dan ook zonde als je hiermee gaat verven, aangezien je zo de lak niet mooi op de muur krijgt! Investeer daarom liever in goede kwasten, waarvan de haren er niet snel uit zullen vallen. De meeste kwasten hebben kunststof haren. Deze zijn erg handig in gebruik. Wil je écht goede kwasten? Dan kun je beter kiezen voor een variant met echte dierenharen. Deze zijn misschien wat duurder, maar de kwaliteit is aanzienlijk beter!

Muur voorbereiden

Hiernaast is het goed om de muur goed voor te bereiden voor de verfbeurt. Zo hebben muren vaak putjes, scheurtjes of vochtplekken. Deze zul je dus eerst moeten behandelen, voordat de verf er mooi op komt te zitten. Vul de gaatjes en scheurtjes met kit of plamuur en behandel de plekken in de muur met voorstrijk. Doe dit één tot drie keer en begin daarna met verven. Soms is het ook verstandig om de muur te schuren. Vooral als een muur veel oneffenheden heeft. Door het oppervlak te schuren, blijft daarnaast de verf ook beter zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *