Laadpaal voor thuis: altijd een volle accu!

Als je een elektrische auto hebt, is het wel zo handig dat je accu vol is. Anders kan je niet meer rijden en heb je er niks meer aan. Alhoewel er oplaad punten zijn bij tankstations en parkeergarages, of zelfs bij je werk. Is het wel zo handig dat je het gewoon thuis voor de deur kan doen. Zo weet je zeker dat je niet ergens hoeft te wachten maar kan je lekker op de bank zitten terwijl hij oplaad. Lees daarom verder en kom meer te weten over een laadpaal voor de deur.

Voordelen van je eigen laadpaal

Zoals dus al vermeld kan het zijn dat je onderweg bij een tankstation moet gaan staan wachten, en dan te hopen dat je er een tegen komt die dit heeft. Wat wel voordelig is, is dat er snelladers zijn in 15 minuten jouw auto van 20% naar 80% kunnen opladen, afhankelijk van de grootte van de accu. En dit is ook nog is alleen als jouw auto geschikt is voor zo’n 150 kW-snellader.

Met je eigen laadpaal weet je altijd dat het opladen soepel verloopt. En naast het feit dat je altijd kan opladen, heb je altijd een plek. In een garage of op je werk kan het welk is zo zijn dat je niet enige bent met een elektrische auto. Hoe mooi is het dan dat jij weet dat je niet meer zo’n plek nodig hebt. Aangezien je altijd met een volle accu in de ochtend kan weg rijden. 

Daarnaast is heb hebben van elektrische auto erg goed voor het milieu. Aangezien je geen uit stoot hebt en gebruik kan maken van groene stroom.

Kosten van de laadpaal en het instaleren

Een laadpaal voor thuis heeft natuurlijk wel de nodige kosten die het meebrengt. Maar over tijd zal je zuiniger rijden met stroom. Aangezien het minder kost dan diesel of benzine. Een laadpaal kan je al kopen voor een bedrag van 500 euro tot 850 euro. Het verschil zit hem dan in de kracht die het kan leveren. De duurdere laadpalen zullen sneller kunnen opladen dan de goedkopere varianten. En ook merk kan een deel zijn van het verschil. Elke aanbieder hanteert natuurlijk een andere prijs. 

En dan komt ook nog is bij dat de laadpalen nog gemonteerd moeten worden. Aangezien je niet zonder kan, zal je het wel moeten aanschaffen. De montage van een laadpaal is best een klusje en heeft een bedrag van gemiddeld 300 euro er aan hangen. De totale kosten kunnen dus op lopen tot 1000 euro.

Maar wat je dan hebt is je eigen gemonteerde oplaad plek waar je altijd je auto kwijt kan en er voor zorgen dat je een volle accu ten aller tijde hebt. En als je overnacht oplaad kost het minder, aangezien de stroomprijs dan lager ligt.

Nog even een aantal punten onder elkaar die je moet onthouden en belangrijk zijn.

  • Je hebt altijd je eigen plek
  • Opladen overnacht zodat je in de ochtend met een volle accu weg rijd
  • Montage en laadpaal bij de zelfde aanbieder mogelijk
  • Niet meer langs de weg te hoeven opladen