Is een consultancybureau iets voor jou?

Het opstarten van een eigen bedrijf is niet niks. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en er gaat veel tijd in zitten. Ook als je al een tijd een bedrijfje hebt en inmiddels een flinke personeelskring hebt opgebouwd, kun je soms met vragen omtrent de beleidsvoering komen te zitten. Als je er intern niet uitkomt of graag een blik van buitenaf zou willen hebben, kun je misschien wel wat hulp gebruiken van een advies of consultancybureau! Hier vertellen wij je graag meer over.

Consultancy

De meest voor de hand liggende projecten draaien natuurlijk om consultancy. Wanneer je als organisatie strategie of beleidsadvies nodig hebt, denkt een consultancybureau graag met je mee. Zij maken de situatie inzichtelijk en leggen alle feiten op en rij. Vervolgens wordt er gekeken en beargumenteerd welke strategie het beste bij jouw organisatie past. Ook als je twijfelt of je personeel moet inhuren, een nieuw bedrijfspand moet aanschaffen of als je vragen hebt over opbrengsten en financiën kun je bij een consultancybureau terecht. Hiernaast biedt elk consultancybureau weer andere diensten die perfect kunnen aansluiten bij jouw organisatie. Vraag daarom van te voren altijd wat de mogelijkheden zijn.

Waarheidsvinding

Als je twijfelt of bepaalde processen binnen het bedrijf wel volgens de regels of de waarheid verlopen, kan waarheidsvinding een ideale oplossing zijn. De meeste consultancybureaus voeren ook waarheidsvindingen en evaluatieonderzoeken uit, waarbij gekeken wordt naar fraude- en integriteitsmeldingen, juridische trajecten of bedrijfseconomisch-boekhoudkundig onderzoek. Het consultancybureau maakt door middel van feitenonderzoek duidelijk hoe een proces precies verlopen is en wat er daadwerkelijk is gebeurd. Zo kunnen fouten en dergelijken makkelijk worden achterhaald. Dit kan leiden tot het nemen van bepaalde maatregelen, bijvoorbeeld na de confrontatie met een persoon of oorzaak van een probleem. Deze maatregelen moet ervoor zorgen dat de situatie zich niet nog eens voordoet in de toekomst. Wil je meer weten over waarheidsvindingonderzoek? Neem eens een kijkje op https://www.stratedconsulting.nl/waarheidsvinding/ voor meer informatie!