Hoe hoog zijn de kosten voor te hard rijden buiten de bebouwde kom?

Buiten de bebouwde kom zijn de boetes voor te hard rijden anders dan binnen de bebouwde kom. Tevens lopen de boetes voor te hard rijden buiten de bebouwde kom ook behoorlijk uiteen. Zo kan je voor een snelheidsovertreding van 90 km per uur met gemak twee keer zoveel moeten betalen als voor een snelheidsovertreding van 40 km per uur. Echter gelden er verschillende regels voor een hogere Snelheidsboete. Het is daarom goed te weten hoe hoog deze kosten kunnen oplopen buiten de bebouwde kom, en hoe je dit kunt voorkomen. Verder laten we ook zien hoe een eventuele boete kunt aanvechten, want de gemeente heeft het niet altijd aan het juiste eind. 

Boetes snelheidsovertreding buiten bebouwde kom

Zoals gezegd lopen de boetes voor snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom nogal uiteen. Boetes voor snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom zijn vastgesteld en kunt u vinden op de site van het openbaar ministerie. Voor de hogere overtredingen staan de boetes daarentegen niet vast. Deze worden bepaald door de officier van justitie. Op basis van alle factoren stelt deze de hoogte van de boete vast. Desalniettemin kan er door voorgaande gevallen en snelheden wel een redelijke inschatting worden gemaakt hoeveel je moet betalen bij welke snelheid. Zo ligt de boete voor een snelheidsovertreding van zo’n 55 km per uur te hard ongeveer op 770 euro. Als we verder kijken kunnen we concluderen dat de boete voor een snelheidsovertreding van 70 km per uur al rond de 1.200 euro ligt. Rijd dus vooral niet te hard buiten de bebouwde kom. 

Eventuele aanvullende bekeuring bovenop geldboete

Naast een geldboete kan een officier van justitie ook vinden dat er een rijbewijs ontzegging voor een bepaalde tijd nodig is. Wanneer je harder dan 50 km per uur hebt gereden buiten de bebouwde kom wordt er meestal een rijbewijs ontzegging van twee maanden aan de geldboete toegevoegd. Dit verschilt echter nog wel eens. Hoelang de rijbewijs ontzegging van kracht is hangt af van de volgende factoren: De hoogte van de snelheidsovertreding, eventuele recidive en de kwestie of je jouw rijbewijs dringend nodig hebt voor bijvoorbeeld werk of andere omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *