Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe velgen

De levensduur van velgen is over het algemeen een stuk minder lang dan de levensduur van je auto. De kans is dus groot dat je op een gegeven moment nieuwe velgen uit moet gaan kiezen. Dit lijkt misschien niet zo’n ingrijpende aankoop, maar de kwaliteit van je velgen heeft veel invloed op het rijgedrag van je auto. Het is dus zeker verstandig om goed over deze aankoop na te denken. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Koop ik originele of replica velgen?

De voor- en nadelen van originele en namaak velgen

Stel, je rijdt in een BMW 3 Serie. Je bent trots op de uitstraling van je auto en houdt van de dynamische wegligging. Dat wil je graag behouden. Dan zijn velgen die perfect op jouw auto passen erg belangrijk. Originele BMW 3 serie velgen zijn ontworpen om volledig aan te sluiten op jouw auto. Dat is een groot voordeel en zal het rijcomfort en de veiligheid zeker ten goede komen. Namaak velgen worden vaak zo gemaakt dat ze op zoveel mogelijk typen auto’s passen. Hierdoor passen ze dus eigenlijk op geen enkel model écht perfect. Daar staat tegenover dat replica velgen wel een stuk goedkoper zijn.

Prijs vs kwaliteit

Als je puur naar de prijs kijkt, zijn replica velgen dus zeker interessant. Als je echter naar de kwaliteit en de veiligheid kijkt, zul je altijd bij originele velgen uitkomen. Dit geldt voor BMW 3 serie velgen, maar ook voor andere auto’s. Als je toch wat wil besparen op de prijs, zonder kwaliteit in te leveren, kun je kijken naar gebruikte velgen. Deze originele velgen zijn wel nog van goede kwaliteit, maar hebben wel een vriendelijker prijsje dan compleet nieuwe velgen. Zo lever je niks in op veiligheid en ben je toch voordeliger uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *