Het vissers hoedje, heb jij hem al?

De vissershoed (ook wel buckethat genoemd) is een slappe hoed, veelal van katoen. De bucket vorm van de vissershoed maakt dat het comfortabel is om te dragen. En wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen.

Het vissers hoedje wordt allang niet meer alleen gedragen in de street en skate cultuur. Elk jaar wint de hoed aan populariteit, en word gedragen door modellen op de catwalk tot aan influencers. In eerste instantie had de buckethat alleen een praktische functie, maar de hoed is uitgegroeid tot een ware fashion must-have. Bestel hier je vissers hoedje.

Geschiedenis van het vissers hoedje

De hoed vind zijn oorsprong rond 1900. Oorspronkelijk werden de hoeden gemaakt van wol en tweet. En werd in die tijd vooral gedragen om te beschermen tegen de regen. De hoeden konden makkelijk worden opgevouwen en opgeborgen in de broekzak.

Het ideale hoedje dus voor vissers en boeren. Rond de jaren 60 werd de hoed een populair fashion artikel voor vrouwen. Tien jaar later, in 1970 werd het populair bij de mannen, en in 1980 ontdekten de rappers de hoed. Vanaf dat moment maakt het deel uit van mainstream streetwear en fashion.

Trotseer de regen en bescherm jezelf tegen de zon.

Naast dat de hoed dus modieus is, is het ook nog eens zeer praktisch. Met dit trendy hoedje bescherm je jezelf tegen een flinke plensbui, en biedt het bescherming tegen de zon. Het vissers hoedje is dus een combinatie van functionaliteit en stijl.

Hoe te stijlen

Ben je bang dat het niet bij je outfit staat?. Geen probleem want het hoedje valt namelijk makkelijk te combineren met haast alle kledingstukken.

Wat leuk is aan het vissers hoedje, is dat het op veel verschillende manieren gedragen kan worden. Zo kan je de ene dag gaan voor een street look, door het te combineren met sneakers en jeans. En de andere dag voor een zomerse look,door het te combineren met slippers, en rokje voor de vrouwen of shorts voor de mannen.

Wees klaar voor de zomer en bestel nu vandaag nog je trendy vissers hoedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *