Festival seizoen is geopend!

Het is weer zomer. De dagen worden langer en de vogeltjes fluiten. De zon schijnt en iedereen is vrolijk. Vrolijk want dit is de tijd dat mensen graag buiten zijn. Festivals en evenementen spelen hier handig op in door al deze festivals en evenementen in de zelfde periode te plannen. Bij onze wekelijkse rubriek over aankomende festivals zijn we deze week uitgekomen bij het Reggae Festival. Ook zo benieuwd naar dit jaarlijks terugkerende festival? Lees hier dan snel verder!

Reggae Festival Rotterdam

Het Reggae Festival wordt sinds jaar en dag georganiseerd door evenementen organisatie je zusje. De locatie van het evenement is de kralingse plas. De kralingse plas waar ook het Kralingse bos festival plaats vindt tijdens Koningsdag en zoals in onze vorige editie van deze rubriek besproken het Boothstock Festival Rotterdam. Zoals de naam al prijsgeeft wordt er op het festival Reggae gedraaid. Vorig jaar was de main act de zoon van Reggae legende Bob Marley, Damian Marley. Ook dit jaar komt Damian het hoofd podium versieren. Het publiek bestaat uit veel al mensen uit Rotterdam en dan vooral inwoners van Rotterdam zuid met een buitenlandse afkomst. Vorig jaar heeft evenementen beveiliging bedrijf SMG de lokale pers gehaald met een afbeelding van de drugs vondst.

Organisatie

Evenementen beveiliging bedrijf SMG maakt deel uit van de organisatie. Loopt de inloop en de fouilering niet goed en voelen mensen zich niet veilig dan valt het hele evenement in het water. Naast de organisatie van de veiligheid is je zusje verantwoordelijk voor de overige organisatie van het Festival. Wil je een puincontainer huren of wc’s huren? Allemaal dingen die bij het organiseren van een evenement komen kijken. Secundaire processen die buiten het primaire proces van muziek en plezier maken komen kijken. Vaak hoor je achteraf bij de evaluatie van een festival dat een festival goed geregeld was als juist deze secundaire processen goed zijn verlopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*