Een raam in je platte dak aanbrengen? Een lichtstraat is dan de ideale optie

lichtstraat

Als je een woning hebt waarvan het dak geheel of deels plat is, dan is het zeker aan te bevelen hier iets mee te doen. Een plat dak geeft immers de mogelijkheid om op allerlei manieren je woning te verfraaien. Een van de beste manieren om dit te doen is zonder meer door een raam aan te brengen. Dit kan een lichtkoepel zijn, maar nog mooier is in feite een lichtstraat. Een lichtstraat is normaal gesproken enkele ramen op een rij. Op die manier krijg je dus een rechthoekig dakraam dat vrij lang kan zijn. Niet alleen heeft dit een prachtige en chique uitstraling, ook is de hoeveelheid zonlicht die je hiermee in huis haalt gigantisch. 

lichtstraat

Houd rekening met deze aspecten bij het uitkiezen van je lichtstraat

Het aanschaffen van een lichtstraat voor in het platte dak van je woning is natuurlijk niet iets dat je dagelijks doet. Lees voor een succesvolle aankoop dan ook zeker de hieronder beschreven tips door:

  • Een dakraam kan door inbrekers worden gezien als mogelijkheid om binnen te geraken. Koop daarom altijd een lichtstraat met keurmerken die erop duiden dat het met de veiligheid goed zit en dat inbreken dus nagenoeg onmogelijk is.
  • Neem altijd een lichtstraat waarvan de isolatie zo goed mogelijk is. Hr++ glas zou aan deze eis goed tegemoetkomen.
  • Zorg ervoor dat je een lichtstraat hebt die water- en luchtdicht is.
  • Om zeker te zijn dat je dakraam inderdaad van de veronderstelde kwaliteit is, is het verstandig een garantieperiode af te sluiten van minimaal enkele jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *