Dit zijn de voor- en nadelen van aluminium jaloezieën

Jaloezie

Bij het inrichten van uw woning spreekt het voor zich dat u altijd rekening zult willen houden met het type raambekleding waar gebruik van zal worden gemaakt. Op dit vlak zijn er op de markt tegenwoordig natuurlijk heel wat verschillende mogelijkheden terug te vinden. Zo maken we een onderscheid tussen de klassieke gordijnen, maar ook rolgordijnen, lamellen evenals jaloezieën. Kiest u er uiteindelijk voor om aan de slag te gaan met jaloezieën en geeft u daarbij de voorkeur aan aluminium exemplaren? Lees dan snel verder en ontdek snel alle voor- en nadelen die het gebruik van aluminium jaloezieën met zich meebrengt!

Aluminium jaloezie

De voordelen van aluminium jaloezieën

In eerste instantie is het zo dat er aan het gebruik van aluminium jaloezieën heel wat interessante voordelen verbonden zijn. Vooral de uitstekende, warmtewerende eigenschappen van het materiaal zorgen er voor dat aluminium een populaire keuze is voor jaloezieën. Aluminium staat er dan ook om bekend helemaal geen licht door te laten. Bovendien zijn ze ook prima isolerend waardoor ze er voor zorgen dat er minder warmte de woning zal verlaten. In het bijzonder in de wintermaanden is dit toch wel een belangrijke extra troef.

Aluminium jaloezieën beschikken ook over een belangrijk extra voordeel ten opzichte van houten jaloezieën. Zo zijn de aluminium exemplaren in tegenstelling tot de houten varianten wel degelijk vochtbestendig. Bijgevolg zijn ze eenvoudiger te reinigen met behulp van een beetje water en wat zeep. Vergis u bovendien ook niet, ook op vlak van diversiteit in de uitstraling dienen aluminium jaloezieën niet onder te doen voor de concurrentie. Net als PVC jaloezieën zijn ze dan ook bijvoorbeeld zonder probleem verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Dit maakt ze ook geschikt om in elk type van interieur geïntegreerd te worden. De voordelen die verbonden zijn aan aluminium jaloezieën spreken duidelijk voor zich.

De nadelen van aluminium jaloezieën

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan het gebruik van aluminium jaloezieën. Net als bij elk ander materiaal het geval is geldt ook voor aluminium jaloezieën dat er rekening moet worden gehouden met enkele niet onbelangrijke nadelen:

  1. Aluminium jaloezieën staan er om bekend relatief veel stof te vangen;
  2. Aluminium beschikt over een beperkte, geluiddempende werking;
  3. Aluminium heeft een meer kille uitstraling ten opzichte van bijvoorbeeld hout;

het eerste nadeel hoeft in de praktijk eigenlijk niet perse een echt nadeel te zijn. Ondanks het feit dat jaloezieën van aluminium duidelijk veel stof aantrekken is het namelijk zo dat het stof ook eenvoudig terug kan worden verwijderd. Dit maakt ze alsnog erg onderhoudsvriendelijk. Veel mensen zien de grotere aantrekkingskracht van stof dan ook niet meteen als een groot en onoverkomelijk nadeel, integendeel.

De beperkte geluiddempende werking evenals de ietwat koelere uitstraling van aluminium jaloezieën zorgt er wel voor dat veel mensen in de praktijk nog steeds de voorkeur geven aan houten exemplaren. In het bijzonder wanneer u ervoor heeft gekozen om een interieur in landelijke stijl te realiseren is het veelal een veel betere keuze om te kijken in de richting van jaloezieën die zijn vervaardigd uit hout.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*