Baan nodig? Solliciteren doe je zo! [3 tips]

Er komt altijd een moment in je leven dat je (weer) moet gaan solliciteren voor een baan. Zeker in tijden van een crisis is de concurrentie groot en ben jij niet de enige die aast op die ene perfecte baan. Dat maakt het voor werkgevers vaak ook erg lastig om de geschikte kandidaat te vinden. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat sommige vacatures nooit goed worden ingevuld. Maar hoe moet jij nou solliciteren voor die baan die jij zo graag wilt? We geven je een aantal tips zodat je direct aan de slag kan. Lees je mee?

Update je LinkedIn

LinkedIn is een ideaal social media platform voor werkzoekers en werkgever. Hier komen veel mensen samen. Je kan LinkedIn voor veel meer zaken gebruiken dan alleen een digitaal CV. Als jij al actief bezig was met LinkedIn dan weet je dat het interessant is om zo nu en dan wat van jouw vakgebied te delen. Hierdoor zullen mensen jou zien als autoriteit in jouw vakgebied. Dit zorgt er voor dat je soms zelfs banen aangeboden krijgt of je hier nu naar op zoek bent of niet. Als jij jouw LinkedIn-profiel regelmatig update blijft je interessant voor de markt.

Eigen netwerk

Een andere tip is om je eigen netwerk te raadplegen om uiteindelijk aan sollicitaties te komen. Dit gaat ook hand in hand met je LinkedIn profiel. Daarin bevindt zich een groot netwerk na jaren van opbouwen. Door jouw netwerk regelmatig te spreken en ze ook te helpen waar jij dat kan, kan je vaak ook iets terugverwachten.

Uitzendbureau

Een andere optie is om veel banenwebsites te bezoeken. Daar kan je vaak veel mooie vacatures vinden. Ben je specifiek op zoek naar een vacature in Rotterdam? Ga dan eens langs bij of Google op “Uitzendbureau Rotterdam” om aan een mooie nieuwe baan te komen. Hier kan jij jezelf echt etaleren.