Aandachtspunten bij het kiezen van je nieuwe zorgverzekering

Het is weer bijna het einde van het kalenderjaar en in deze periode is het belangrijk om te kijken of je wilt overstappen van zorgverzekering. Jaarlijks stappen honderd duizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar omdat ze hiermee veel geld kunnen besparen. Een zorgverzekering is natuurlijk verplicht en daarom wil je niet meer geld betalen als nodig is. Maar hoe vind je de beste zorgverzekering 2021? In dit artikel neem ik wat aandachtspunten met je door.

Aanvullende zorg

Zoals iedereen wel weet is een deel van je zorgverzekering verplicht. Dit onderdeel dekt echter alleen de kosten voor noodzakelijke zorg, denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts of het ziekenhuis. Overige kosten voor zorg, zoals die voor de fysio of tandarts, worden hiermee dus niet gedekt. Wanneer je jaarlijks hier veel geld aan kwijt bent, kan het enorm handig zijn om hier ook een verzekering voor te nemen. Dit kan eenvoudig door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Eigen risico

Veel mensen verhogen hun eigen risico al snel omdat de maandelijkse lasten hiermee achteruit gaan. Dit is helemaal niet zo gek, als je van jezelf weet dat je weinig gezondheidsklachten hebt en weinig bezoekjes aan de huisarts brengt. Echter kan je wel voor hoge kosten komen te staan wanneer je plotseling een zwaar ongeval hebt gehad. Het is dus belangrijk om goed over de hoogte van je eigen risico na te denken.

Vergelijken

Ook wanneer je denkt dat je bij de beste en goedkoopste zorgverzekeraar zit, is het belangrijk om je zorgverzekering te vergelijken met de andere mogelijkheden die er op de markt zijn. Doordat zorgverzekeraars hun premies jaarlijks veranderen is de kans groot dat je in 2021 goedkoper uit kan zijn bij een andere zorgverzekeraar. Het is dan ook niet zo gek dat er jaarlijks zo veel mensen overstappen. Vergelijken kan tegenwoordig gelukkig eenvoudig en snel op https://www.zorgkiezer.nl/. Je kan hier dan ook meteen overstappen wanneer je dit wilt.